25.05.2016 19:43

VVV-Venlo hoopt op een transfer van Musa

Bij VVV-Venlo hoopt men op een transfer van Ahmed Musa. De Limburgers verkochten hem vier en een half jaar geleden voor vijf miljoen euro aan CSKA Moskou en bedongen daarbij een doorverkooppercentage. De marktwaarde van Musa is inmiddels flink gestegen.

Musa (23) wordt in verband gebracht met een transfer naar Leicester City. De kampioen van Engeland zou de Nigeriaan voor een bedrag van twintig tot dertig miljoen euro willen overnemen van CSKA Moskou. Het noodlijdende VVV-Venlo zou flink profiteren van een transfer.

"Als CSKA hem voor een bedrag van die orde verkoopt, zijn wij heel erg blij", vertelt directeur Marco Bogers in gesprek met Voetbal International. Hij doet geen uitspraken over het percentage dat VVV-Venlo van de transfersom ontvangt. "Maar het gaat om heel veel geld voor een club als VVV, dat bijzonder welkom zou zijn voor ons. Het is afwachten. Het is een deal waar wij geen invloed op hebben, maar wel bij gebaat zouden zijn."

Bogers vertelt dat Musa graag naar de Premier League wil vertrekken. "In de winter was hij al bijna naar Leicester vertrokken, maar toen moest hij bij CSKA blijven om de club aan de titel te helpen. Dat is nu gelukt, dus het zou nu alsnog kunnen gebeuren. Het is voor ons erg spannend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner