26.05.2016 09:30

De Haan haalt hard uit naar de KNVB

SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan bekijkt bedenkelijk toe hoe zijn ploeg het ervan afbrengt in de wedstrijd tegen Excelsior. (17-04-2016)
SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan bekijkt bedenkelijk toe hoe zijn ploeg het ervan afbrengt in de wedstrijd tegen Excelsior. (17-04-2016)

Foppe de Haan is bijzonder kritisch op de KNVB. De Haan begrijpt helemaal niets van de manier waarop de KNVB omgaat met de situatie bij FC Twente, daarnaast is hij ook niet blij hoe de KNVB is omgesprongen met generatiegenoot Guus Hiddink.

"Ik snap al lange tijd niet waarmee de KNVB bezig is", aldus De Haan tegenover Metro. "Ze doen werkelijk niks goed. Hoe ze met FC Twente omspringen deugt niet en dat had zijn weerslag op de nacompetitie. Ronduit competitievervalsing. Veel clubs zitten nu met vraagtekens, er kan momenteel niet eens een competitie-opzet gemaakt worden voor volgend seizoen."

"Er zijn te veel regels", vervolgt De Haan zijn verhaal. "Je kunt je daarachter verschuilen, maar mensen maken die regels. Het zit hem dus wel degelijk in de personen die er zitten. De affaire met Guus Hiddink maakt duidelijk hoe de KNVB met mensen omgaat. Van Oostveen had toen al zijn conclusies moeten trekken. Hoe je het ook wendt of keert, hij is verantwoordelijk voor alles. De KNVB hoort dienend te zijn aan het voetbal, maar dat is de bond al lang niet meer. Dat is het grootste probleem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner