26.05.2016 16:54

De Graafschap zwaait naast Pröpper viertal uit

De wedstrijd De Graafschap - FC Twente duurt korter dan verwacht voor Jeroen Tesselaar. De verdediger krijgt na een uur spelen rood. (15-04-2016)
De wedstrijd De Graafschap - FC Twente duurt korter dan verwacht voor Jeroen Tesselaar. De verdediger krijgt na een uur spelen rood. (15-04-2016)

De Graafschap neemt vandaag naast Robin Pröpper afscheid van vier andere spelers. Karim Tarfi, Jeroen Tesselaar (foto), Thijs Bouma en Tom Menting verlaten de club uit Doetinchem.

Verdediger Pröpper verliet de club transfervrij en tekende vandaag een driejarig contract bij Heracles Almelo. De vier andere spelers kregen van de club te horen dat hun contract niet werd verlengd.

"We moeten altijd keuzes maken op basis van de voetbaltechnische invulling. Uiteindelijk is besloten om niet met deze spelers door te gaan. We zijn ze erg dankbaar voor hun inzet en wensen ze veel succes in hun verdere carrière", zegt manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubwebsite.

De Graafschap heeft besloten zich te ontdoen van het viertal voordat definitief bekend is op welk niveau de club volgend seizoen speelt. De Superboeren degradeerden nadat het in de finale van de play-offs verloor van Go Ahead Eagles. Doordat FC Twente door de KNVB mogelijk naar de Jupiler League wordt teruggezet, kan De Graafschap volgend seizoen alsnog in de Eredivisie uitkomen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner