26.05.2016 22:31

Galatasaray legt beslag op Turkse beker

Galatasaray heeft donderdag in Antalya de Turkse beker gewonnen. De nummer zes van de afgelopen competitie versloeg in de finale rivaal Fenerbahçe met 1-0. Lukas Podolski maakte in de 31e minuut het beslissende doelpunt voor de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink. Wat de nummer twee van de ranglijst daarna ook probeerde, de gelijkmaker zat er niet in.

Voor Wesley Sneijder (Galatasaray) en Robin van Persie (Fenerbahçe) was geen hoofdrol weggelegd. Beiden werden in de rust gewisseld. Ryan Donk ontbrak in de selectie van Olde Riekerink.

Volgens de eerste berichten uit Turkije bleef Sneijder tijdens de rust met een ribblessure achter. Het is de bedoeling dat hij zich komend weekeinde bij de selectie van het Nederlands elftal voegt voor de oefeninterlands tegen Polen en Oostenrijk.

Galatasaray mag ondanks de Turkse bekertriomf, de zeventiende in de clubhistorie, komend seizoen niet meedoen aan de Europa League. De Turkse club moet een schorsing van één jaar uitzitten vanwege financieel wanbeleid.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner