27.05.2016 22:10

Van de Pavert: "Toe aan een nieuwe uitdaging"

Hicham Faik (l.) gaat het kopduel aan met de langere Ted van de Pavert (r.) tijdens de competitiewedstrijd De Graafschap - Roda JC. (11-03-2016)
Hicham Faik (l.) gaat het kopduel aan met de langere Ted van de Pavert (r.) tijdens de competitiewedstrijd De Graafschap - Roda JC. (11-03-2016)

Ted van de Pavert verdedigt met ingang van het komende seizoen de clubkleuren van PEC Zwolle. De centrale verdediger hoopt zich in Zwolle verder te ontwikkelen als voetballer. "PEC Zwolle is een mooie stap omhoog."

In gesprek met FOX Sports geeft Van de Pavert toe dat de timing van zijn transfer niet ideaal is. De Graafschap leeft in onzekerheid en weet nog niet of het volgend seizoen in de Eredivisie of de Jupiler League speelt. Uiterlijk 10 juni, als de rechtbank in Utrecht uitspraak doet in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen, weet De Graafschap waar het aan toe is.

"Het is voor mij moeilijk om de club op zo'n moment te verlaten. Ik heb in al die jaren toch een innige band opgebouwd met medewerkers, staf en supporters. Maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, dat zal iedereen hopelijk begrijpen", aldus de centrale verdediger, die in totaal 159 officiële wedstrijden in het shirt van De Superboeren speelde. "In principe zijn we gedegradeerd en dat vind ik verschrikkelijk. Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij de club, met ruim vijf seizoenen in de hoofdmacht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner