28.05.2016 15:09

Van der Werff teleurgesteld over debuutjaar

Maikel van der Werff (l.) zet een tackle in om Feyenoord-aanvaller Eljero Elia van de bal te zetten.
Maikel van der Werff (l.) zet een tackle in om Feyenoord-aanvaller Eljero Elia van de bal te zetten.

Maikel van der Werff kende een teleurstellend eerste seizoen met Vitesse. De Arnhemse club strandde zonder Europees voetbal in de middenmoot. De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van PEC Zwolle, had op meer gehoopt.

"Mijn eerste seizoen bij Vitesse is niet geworden wat ik ervan verwacht had. Het was teleurstellend, we mogen niet tevreden zijn. We hebben zeker in thuiswedstrijden tegen de op papier mindere clubs veel punten laten liggen. Dat mag niet. Het gevoel heerst nu heel erg dat het goed is dat het seizoen is afgelopen", begon de mandekker. 

"We hebben het afgelopen week met zijn allen afgesloten en direct al met een aantal spelers bij elkaar gezeten om af te spreken dat we dit koste wat kost recht willen zetten", ging hij verder tegenover Voetbal International. "Dat gevoel leeft heel erg bij de spelers. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt over wie de nieuwe trainer wordt. Dat geeft ongetwijfeld meer rust rond de club."

"Ik heb vorig jaar voor vier seizoenen getekend bij Vitesse, met als uiteindelijk doel nog een keer een mooie transfer te maken", blikte hij alvast vooruit. "Maar eerst wil ik hier slagen. We hebben het als team niet goed gedaan dit seizoen en ik ben zelf ook niet tevreden over mijn prestaties. Ik heb een zwak voor Engeland en qua speelstijl zou me dat goed passen, denk ik, maar ook Duitsland ontwikkelt zich als een sterk voetballand. Het is van latere zorg", besloot Van der Werff zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner