29.05.2016 17:12

Genk mag na comeback nog Europa League in

Racing Genk mag volgend jaar Europees voetbal spelen nadat het zondagmiddag met Charleroi afrekende. Na een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd won de ploeg van Peter Maes in eigen huis met maar liefst 5-1.

Nico Karelis was belangrijk voor de Limburgse formatie met een hattrick. Zijn eerste doelpunt deed de wedstrijd kantelen. Hij scoorde vanaf elf meter, Charleroi-keeper Nicolas Penneteau was met rood van het veld gestuurd. Jérémy Perbet bracht de Walen nog terug in de wedstrijd, maar Genk was te sterk. De Nederlandse verdediger Sandy Walsh maakte één van de doelpunten en Marco Bizot stond negentig minuten lang in het doel voor Genk. Charleroi eindigde zelfs nog met negen man.

Het resultaat betekent dat er volgend jaar na een paar jaar afwezigheid weer Europees voetbal in Genk gespeeld gaat worden. De ploeg mag instromen in de tweede voorronde van de Europa League. Pas als het die schifting overleeft, zouden de Belgen een tegenstander uit Nederland kunnen krijgen. Heracles Almelo en AZ stromen een ronde later in.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner