02.06.2016 14:00

Barcelona kondigt afscheid Alves aan

Dani Alves heeft balbezit tijdens het competitieduel Espanyol - FC Barcelona. (02-01-2016)
Dani Alves heeft balbezit tijdens het competitieduel Espanyol - FC Barcelona. (02-01-2016)

Na acht jaar scheiden de wegen van Dani Alves en zijn club Barcelona. Dat heeft technisch directeur Robert Fernández donderdag bekend gemaakt via de officiële clubwebsite. De back gaat op zoek naar een nieuwe club.

"Alves heeft besloten om te vertrekken. Dat is een persoonlijke beslissing, die we respecteren", zo klonken de woorden van Fernández op het vertrek van de rechtsback. Vooralsnog wil Barcelona geen vervanger halen voor Alves. "We hebben vertrouwen in Aleix Vidal. Daarnaast hebben we Sergi Roberto."

De 33-jarige Alves verlengde afgelopen seizoen zijn contract met één jaar, waardoor hij deze zomer de Catalaanse club transfervrij kan verlaten. Sinds 2008 stond Alves onder contract bij Barcelona, waar hij met zijn rushes en voorzetten een belangrijke basiskracht werd. Alves kan terugkijken op een succesvolle periode bij Barcelona, waar hij onder andere zes keer landskampioen werd en driemaal de Champions League won. Waar Alves na de zomer zal spelen, is nog niet bekend. Juventus wordt in de media veelvuldig genoemd als nieuwe club. 

Fernández had ook goed nieuws te melden. Javier Mascherano en Neymar blijven Barcelona wel trouw: "Javier blijft bij ons, dat is heel duidelijk. Ook Neymar zal blijven, hij zal een nieuwe overeenkomst sluiten en hij zal nog lang blijven. Wanneer jullie dat horen? Dat laat de club wel weten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner