04.06.2016 16:33

Belgische verdediger laakt coach: "Domper"

Nicolas Lombaerts heeft zich opmerkelijk uitgelaten over het missen van het EK. Volgens de Belgische bondscoach Marc Wilmots zou de centrale verdediger niet op tijd fit zijn voor het toernooi in Frankrijk.

De speler van Zenit Sint-Petersburg ontkent dit zelf. "Het is een serieuze domper, he. Ik had er zo naar toegeleefd. Ik had me echt klaargestoomd voor het EK. Ik heb er alles aan gedaan om geen blessures op te lopen. Maar dan, op het slechts mogelijke moment, gebeurt het toch."

"Als je het mij vraagt, kan ik zeker fit worden voor het EK. Als het aan mij had gelegen zou ik bij de kern van 23 hebben gezeten", ging de mandekker verder. "De dokters hebben anders beslist. Ik heb zelf nooit het gevoel gehad dat ik er niet klaar voor zou zijn. Maar de dokters hebben een oordeel geveld op basis van een scan, daar kan ik niets tegen inbrengen."

Hij staat nu op de reservelijst. "Misschien valt er nog iemand geblesseerd uit", ging Lombaerts verder tegenover Het Laatste Nieuws. "Het is jammer dat het daarvan moet afhangen, want ik wil niet dat er iemand van de huidige selectie moet afhaken. Maar voor mij is het de enige sprankel hoop."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner