06.06.2016 09:07

Van Hanegem: "Maak eens de goede keuze"

Willem van Hanegem is onder de indruk van AZ-spits Vincent Janssen. Ook in het Nederlands elftal weet de aanvaller indruk te maken in de punt van de voorhoede. Feyenoord liet Janssen lopen en dat zit Van Hanegem niet goed.

"Zo zie je wat er kan gebeuren als iemand het vertrouwen krijgt. Janssen heeft mijn voorkeur in de spits (bij Oranje, red.), want als je Luuk de Jong of Bas Dost daar neerzet, dan zullen de anderen misschien sneller geneigd zijn om de lange bal te spelen", schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Dat zou jammer zijn. Ik zag nu bij Oranje veel wisselingen om bij het doel te komen."

Van Hanegem haalt uit naar Feyenoord dat ze hem lieten lopen. "Ze zeggen dat ze keuzes moesten maken. Dat begrijp ik wel, maar maak dan eens de goede keuze. Oussama Idrissi is bij FC Groningen ook zo'n geval. Hij komt ook bij Feyenoord vandaan en zou volgens mij makkelijk bij een club uit de top-drie kunnen voetballen. AZ vangt misschien wel twaalf tot vijftien miljoen euro voor Janssen. Goed hoor, Feyenoord. Dank je de koekoek. Het is te triest voor woorden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner