07.06.2016 15:20

Vrede moet vertrekken door sanering Roda JC

Regillio Vrede zit als assistent-trainer van Roda JC Kerkrade in de dug-out tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen. (03-04-2016)
Regillio Vrede zit als assistent-trainer van Roda JC Kerkrade in de dug-out tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen. (03-04-2016)

Regillio Vrede moet als assistent-trainer vertrekken bij Roda JC Kerkrade. De Eredivisie-club heeft geen plek meer voor de oefenmeester en verlengt daarom zijn aflopende contract niet.

Vrede fungeerde afgelopen seizoen als de rechterhand van Darije Kalezić, die eerder al op straat werd gezet en inmiddels een nieuwe werkgever heeft in Saudi-Arabië. Vanwege bezuinigingen is er na de zomer maar plek voor één assistent in de technische staf van de Limburgers.

"Aangezien de club, in het kader van de verdere financiële gezondmaking, heeft gekozen om nog maar één assistent-trainer bij het eerste elftal te betrekken scheiden de wegen van Vrede en Roda JC", zo viel volgens Voetbal International in een inmiddels weer verwijderde verklaring te lezen.

Vrede stond sinds 2012 op de loonlijst in Kerkrade. In het seizoen 2014/2015 had hij het beloftenelftal van Roda JC onder zijn hoede. Ook fysiek-en conditietrainer Gert Jan van Dijk vertrekt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner