08.06.2016 11:46

Nilis: "Kan botsen tussen spelers en trainer"

Ondanks de goede selectie van het nationale elftal van België is Luc Nilis niet helemaal overtuigd van een succesvol EK in Frankrijk. Volgens de voormalig international lukt het bondscoach Marc Wilmots niet om de juiste beslissing te nemen.

Nilis baseert zijn uitspraak na het zien van de oefenwedstrijden voorafgaand aan het toernooi. "De ploeg durft niet altijd aanvallend te spelen, de spelers lopen nog te veel achteruit. Daarvoor is er veel te weinig druk naar voren. Met dit team moet je echt veel hoger spelen omdat je dan maximaal gebruikmaakt van de enorme aanvallende kwaliteiten", vertelt Nilis aan Voetbal International.

De selectie is volgens de oud-speler van onder andere PSV goed genoeg om bij de laatste vier te eindigen. Dan moet in zijn ogen wel afscheid genomen worden van de behoudende tactiek. "Er is niets mis mee als je als coach op de individuele klasse van een aantal spelers parasiteert, maar dan moet je de tactiek ook afstemmen op die klasse. Dat gebeurt nu niet."

"Als de spelers zich niet goed voelen op het veld door het te behoudende systeem dan zullen de sterren de ploeg bij de hand moeten nemen. Het kan gaan botsen tussen spelers en de trainer, maar dat maakt dan ook niet uit. Ze moeten het alleen wel intern doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner