08.06.2016 21:44

Winter neemt doorgebroken talenten niet mee

Donny van de Beek (r.) draait behendig weg bij zijn tegenstander tijdens het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. (17-01-2016)
Donny van de Beek (r.) draait behendig weg bij zijn tegenstander tijdens het duel tussen ADO Den Haag en Ajax. (17-01-2016)

Aron Winter, bondscoach van het hoogste jeugdelftal van Oranje, heeft besloten om enkele grote namen niet mee te nemen naar het Europees Kampioenschap in Duitsland voor spelers onder de negentien. Zo ontbreken Donny van de Beek (Ajax) en Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) in zijn voorlopige selectie.

Winter selecteerde dertig spelers, maar daar horen Van de Beek en Fosu-Mensah dus niet bij. Ook Bilal Ould-Chikh (SL Benfica) kan niet rekenen op een uitnodiging. Leeftijdsgenoten als Abdelhak Nouri (Ajax), Jari Schuurman (Feyenoord) en Dennis van der Heijden (ADO Den Haag) spelen mogelijk wel op het eindtoernooi.

Oranje u19 krijgt in Duitsland te maken met enkele zware tegenstanders. Zo spelen de talenten van het Nederlands elftal tegen de leeftijdsgenoten van Engeland, Frankrijk en Kroatië. Spanje is momenteel titelhouder, zij wonnen het EK in 2015, toen het door Griekenland werd georganiseerd. 

Bekijk op onderstaande tweet de dertig namen die door Winter zijn geselecteerd. Oranje speelt uiteindelijk met een achttienkoppige selectie op het eindtoernooi, dat van 11 juli tot en met 24 juli wordt afgewerkt.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner