09.06.2016 16:11

Winterse transferperiode voor amateurclubs

Het is vanaf komend seizoen mogelijk voor amateurvoetballers om in de winter van club te veranderen, mits er aan een aantal strikte voorwaarden wordt voldaan. Dat maakte de KNVB bekend via de officiële kanalen.

"Spelers die een contract hebben met een vereniging, kunnen van 3 januari tot 31 januari naar een andere club overschrijven", laat de Nederlandse voetbalbond weten in een verklaring. "In de zomerperiode kunnen contractspelers tot 31 augustus van club wisselen. Voorwaarden voor deze transfers is dat het contract bij de KNVB is geregistreerd en dat er met huidige club overeenstemming is over ontbinding van het spelerscontract."

Voor de amateurspelers die niet beschikken over een contract blijven de oude regels gelden. Dat betekent dat ze normaal gesproken tot enkel 15 juni voorafgaand aan het nieuwe seizoen van club kunnen wisselen.

De regels worden komend seizoen veranderd, omdat de zogenoemde voetbalpiramide wordt ingevoerd. Het prof- en amateurvoetbal worden vanaf nu met elkaar verbonden door een Tweede Divisie. En daarom moeten de regels gelijkgetrokken worden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner