11.06.2016 10:31

Del Bosque dacht niet aan wegsturen De Gea

De Spaanse doelman David de Gea ontkent tijdens een persconferentie mogelijke betrokkenheid bij een zedenzaak. (10-06-2016)
De Spaanse doelman David de Gea ontkent tijdens een persconferentie mogelijke betrokkenheid bij een zedenzaak. (10-06-2016)

De positie van doelman De Gea bij het Spaanse elftal op het Europees Kampioenschap in Frankrijk is nooit in gevaar geweest. De Spanjaard werd genoemd in een zedenzaak uit 2012 en zou weggestuurd zijn door bondscoach Vicente Del Bosque, daar is niets van waar.

Volgens de geruchten dwong De Gea in 2012 een vrouw om seksuele handelingen te verrichten bij een collega-voetballer. De keeper van Manchester United en het nationale elftal ontkende deze geruchten pertinent tijdens een ingelaste persconferentie. "Wat er allemaal in de media is verschenen, is gelogen. Ik ontken het daarom ook, het is complete onzin."

Bondscoach Del Bosque stelt dat zijn technische staf werd verrast door het nieuws, maar over wegsturen heeft hij niet nagedacht. "Of we hebben overwogen De Gea naar huis te sturen? Nee. Maar het was wel een verrassing voor ons. We hebben gewacht op zijn uitleg. Het lijkt erop dat hij niets heeft gedaan. Ik moet hem geloven." De Gea is de eerste keuze onder de lat bij Spanje op het EK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner