12.06.2016 11:48

Bondscoach Del Bosque pal achter De Gea

De Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque staat pal achter De Gea. De doelman van Manchester United raakte vrijdag in opspraak, toen het verhaal opdook dat hij in 2012 betrokken zou zijn geweest bij een zedenzaak. De Gea noemde de geruchten op een ingelaste persconferentie een leugen en ontkende iedere betrokkenheid, maar het zorgde wel voor rumoer en onrust bij de Spaanse voetbalploeg.

"Ik zie geen reden om aan hem te twijfelen", zei Del Bosque. "Hij heeft ons uitleg gegeven en duidelijk gemaakt waarom hij niets met deze zaak te maken heeft. De manier waarop hij sprak en zijn gelaatsuitdrukking straalden vastberadenheid uit. We staan volledig achter David en steunen hem."

Spanje opent het EK maandag tegen Tsjechië. Del Bosque heeft nog altijd niet onthuld wie onder de lat zal staan: De Gea of de gelouterde Iker Casillas. Het moment waarop de geruchten naar buiten komen, vier jaar na dato, is opvallend. Net nu hij de concurrentiestrijd met routinier Casillas gewonnen leek te hebben, werd de keeper van Manchester United al dan niet bewust beschadigd.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner