12.06.2016 14:28

Turkije begint met Özyakup in de basis

Oğuzhan Özyakup (l.) passeert Oranje-doelman Jasper Cillessen en schiet Turkije in de EK-kwalificatiewedstrijd op een 1-0 voorsprong. (06-09-2015)
Oğuzhan Özyakup (l.) passeert Oranje-doelman Jasper Cillessen en schiet Turkije in de EK-kwalificatiewedstrijd op een 1-0 voorsprong. (06-09-2015)

Een Nederlands tintje bij de wedstrijd Turkije-Kroatië. De in Zaandam opgegroeide Oguzhan Özyakup, die in zijn jongere jaren in de jeugdopleiding van AZ speelde, verschijnt aan de aftrap tegen de Kroaten. De middenvelder staat onder contract bij Beşiktaş.

Voor de rest is er één wijziging in de basiselftal van de Turken ten opzichte van de laatste oefenwedstrijd tegen Slovenië (0-1 winst  voor Turkije). Burak Yilmaz begint op de bank en Cenk Tosun krijgt tegen Kroatië de voorkeur in de spits. De grote ster van het Turkse elftal staat op het middenveld. Arda Turan, de speler van Barcelona, is de architect van dit elftal.

In de uitzwaaiwedstrijd tegen San Marino (10-0 winst) konden Gordon Schildenfield en Marko Pjaca nog rekenen op een basisplaats. Tegen de Turken beginnen beide spelers op de bank. De vervangers zijn Vedran Ćorluka en Marcelo Brozović. De Kroatische sterren, Ivan Rakitić en Luka Modrić, geven het middenveld vorm. Met voorin spits Mario Mandžukić, die tegen San Marino driemaal het net vond. Het kan voor hem een bijzondere wedstrijd worden. Als de spits van Juventus het Turkse doel treft dan wordt hij Kroatisch EK-topscorer aller tijden.

De aftrap is om 15.00 hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner