13.06.2016 19:41

Del Bosque pareert: "Vielen aan met geduld"

De Spaanse bondscoach tijdens de interland tegen Italië op de Confederations Cup. (28-06-2013)
De Spaanse bondscoach tijdens de interland tegen Italië op de Confederations Cup. (28-06-2013)

Ondanks de 1-0 overwinning op Tsjechië kreeg Spanje kritiek te verduren. De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque wilde niets weten van de negatieve geluiden omtrent de speelwijze van de Europees Kampioen uit 2012.

Achterin had Spanje de zaakjes op orde, maar aanvallend liep het stroef. "We vielen aan met geduld. Het was lastig, want Tsjechië verdedigde goed", vertelde de keuzeheer achteraf tijdens de persconferentie. "Volgens mij is het met deze manier van spelen niet zo slecht gegaan in de afgelopen jaren", doelde hij op het vele balbezit.

David de Gea kwam eerder deze week in opspraak doordat zijn naam werd genoemd in een zedenzaak uit 2012. Er zou sprake zijn dat De Gea uit de selectie gezet zou worden en dat de doelman geen goede verhouding zou hebben met zijn collega-keeper Iker Casillas. Ook dat ontkende Del Bosque. "Alles is in orde en de samenwerking is fantastisch. Casillas kan ons ook vanaf de bank op ieder moment helpen. De Gea deed het vandaag geweldig en heeft laten zien hoe groot hij is als speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner