13.06.2016 20:18

Piqué blij: "Wat een kwaliteit heeft Iniesta"

Gerard Piqué scoorde de enige treffer tegen Tsjechië en werd daardoor matchwinner tijdens het EK-duel. Toch wilde de mandekker niet de aandacht op zichzelf hebben, maar op de gever van de assist: Andrés Iniesta.

"Wat een pass, wat een kwaliteit heeft Iniesta", meende de doelpuntenmaker achteraf in gesprek met Telecino. De aanvallend ingestelde middenvelder van Barcelona was de uitblinker op het veld en gaf maar liefst 77 passes op de helft van de tegenstander. Bovendien werd Iniesta uitgeroepen tot Man of the Match.

"Ik had het geluk om te mogen scoren, maar het hele team was fenomenaal", vervolgde Piqué, die verder vond dat zijn ploeg goed voor de dag kwam. "Ik denk dat we zeer goed speelden, we controleerden de wedstrijd heel goed, maar de bal wilde er niet in", legde de verdediger op de aanvallende problemen. 

Het belangrijkste was dat Spanje geduldig bleef, vond de speler van FC Barcelona. "We verloren niet onze rust. We hebben geprobeerd om aan te vallen en het veld zo breed mogelijk te maken. We creëerden veel kansen, totdat wij hun doel bereikten. We wilden winnen en wisten dat het heel belangrijk was om te binnen met drie punten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner