14.06.2016 09:09

Mexico als groepswinnaar naar kwartfinale

Mexico heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinale van de Copa América. De Mexicanen kwamen tijdens het laatste groepsduel niet verder dan een gelijkspel tegen Venezuela (1-1), maar dat was voldoende.

Venezuela had al na tien minuten een voorsprong te pakken dankzij een treffer van José Velázquez, maar tien minuten voor het einde zorgde Jesús Corona, oud-speler van FC Twente, voor de gelijkmaker. Mexico en Venezuela eindigen daarom beide met zeven punten, maar de Mexicanen hebben een beter doelsaldo.

Uruguay heeft tijdens het laatste groepsduel met Jamaica zich enigszins weten te herpakken. Uruguay won, wederom zonder FC Barcelona-aanvaller Luis Suárez, met 3-0 van Jamaica. Hull City-spits Abel Hernández was na 21 minuten verantwoordelijk voor de 1-0. Je-Vaughn Watson scoorde een eigen doelpunt, terwijl Mathias Corujo er vlak voor tijd 3-0 van maakte.