14.06.2016 14:54

De Bruyne erkent: "Ikzelf was niet goed"

België verloor maandag hun openingsduel van het EK met 0-2 van Italië. Sterspeler Kevin De Bruyne speelde in Lyon een matige wedstrijd en steekt in gesprek met Sporza de hand dan ook in eigen boezem.

"Het was niet goed genoeg vanavond. Ikzelf was helemaal niet goed", vertelde de speler van Manchester City na afloop van het verloren duel. "Ik heb alles gegeven, maar er is een verschil tussen alles proberen te doen en effectief alles doen. Jammer genoeg is het bij proberen gebleven en is er niet veel uitgekomen."

De Bruyne speelde tegen de stugge Italianen vanaf de rechterkant, een positie die hij niet gewend is. "Laten we hopen dat het een offday was. Het is sowieso moeilijk om op de flank te spelen waar je dan twee man tegenover je hebt. Maar dat is niet de reden van mijn slechte prestatie. Ik was gewoon niet goed genoeg om de ploeg te helpen en dat is jammer", besluit de 24-jarige speler.

De Rode Duivels hebben nog twee duels om zich te herstellen en zich alsnog te plaatsen voor de volgende ronde. Zaterdag nemen de Belgen het op tegen Ierland terwijl woensdag 22 juni het duel met Zweden wacht.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner