14.06.2016 21:32

FC Groningen reageert op boze supporters

De supporters van FC Groningen bedanken het publiek na de 1-0 overwinning op Roda JC. (19-04-2016)
De supporters van FC Groningen bedanken het publiek na de 1-0 overwinning op Roda JC. (19-04-2016)

Veel supporters van FC Groningen zijn niet blij met de naamswijziging van het stadion. De Euroborg gaat met ingang van het komende seizoen als Noordlease Stadion door het leven.

Er is veel kritiek op de beslissing om de naam van het stadion te wijzigen. "En dit is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Er zijn supporters die vinden dat we de naam van ons stadion niet aan een commerciële partij hadden moeten koppelen. De naam Euroborg is echter ooit gekozen als werktitel voor het stadion en wij hadden vanaf het begin het recht daar een andere naam aan te geven", vertelt algemeen directeur Hans Nijland op de clubsite van FC Groningen.

"Het is heel simpel: om te kunnen concurreren met de clubs om ons heen, dienen we inkomsten te generen. En wat wij doen is in dat opzicht niet heel bijzonder. Vele clubs zijn ons al voorgegaan in de naamgeving van hun stadion, maar wij kijken liever naar onze eigen situatie", vervolgt Nijland. "Wij proberen een dusdanige begroting te realiseren, zodat we kunnen concurreren met clubs als FC Utrecht en sc Heerenveen. Niet meer en niet minder. Dat is al een enorme strijd."

"Wij snappen best dat niet elk besluit van ons altijd even goed valt bij een deel van de supporters, maar wij staan voortdurend met afgevaardigden van supportersgroeperingen in contact om onze clubcultuur te bewaken. In een manifest zijn onder meer de clubnaam, de clubkleuren en de speelstad vastgelegd. Het recht op naamgeving van ons stadion valt daar niet onder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner