15.06.2016 06:50

Chili pakt laatste ticket kwartfinales Copa

De Chileense voetballers hebben zich dinsdag (lokale tijd) als laatste team verzekerd van een plek in de kwartfinales van de Copa América. De titelverdediger versloeg in de laatste poulewedstrijd in Philadelphia Panama met 4-2.

Chili had genoeg aan een gelijkspel om zich voor de kwartfinales te plaatsen. Al in de vijfde minuut schoot Miguel Camargo voor Panama raak. De Chilenen hoefden niet lang tegen een achterstand aan te kijken door het eerste doelpunt van Eduardo Vargas, dat tien minuten later viel. Vargas was ook verantwoordelijk voor de 2-1 voor rust.

In de tweede helft schoot Alexis Sánchez tweemaal de bal in het Panamese doel. Abdiel Arroyo kon met zijn doelpunt voor Panama niet voorkomen dat het land op de Copa is uitgeschakeld.