15.06.2016 14:08

Zes debuterende trainers in Premier League

Het speelschema van de Premier League is woensdag bekend gemaakt en dat betekent dat gekeken kan worden naar de interessante duels. In de eerste speelronde debuteren zes trainers bij hun nieuwe club. Zo start Ronald Koeman bij Everton met een wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Koeman
Ronald Koeman maakte onlangs de overstap van Southampton naar Everton. De Nederlandse oefenmeester krijgt het niet makkelijk in zijn allereerste wedstrijd voor de club uit Liverpool. Voor eigen publiek ontvangt het Tottenham Hotspur. De Londenaren eindigden afgelopen seizoen op de derde plek en deden lange tijd mee om het kampioenschap.

Conte
Voor Antonio Conte wordt het zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke van Chelsea. Evenals Koeman krijgt de coach, die op dit moment nog bondscoach van Italië is, een Londense tegenstander. Conte begint met een wedstrijd op Stamford Bridge tegen West Ham United. West Ham maakte afgelopen seizoen een goede indruk en zal dat onder leiding van trainer Slaven Bilić graag herhalen.

Guardiola
De eerste kennismaking als trainer met de Engelse Premier League lijkt ogenschijnlijk een niet al te lastige voor Pep Guardiola. De Spaanse coach maakte eerder de overstap van Bayern München naar Manchester City. Bij The Citizens is Guardiola druk bezig zijn selectie op orde te krijgen voor de start van de competitie. Manchester City begint met een thuiswedstrijd tegen Sunderland.

Mourinho
Veel ogen zullen tijdens de eerste speelronde gericht zijn op José Mourinho en zijn manschappen. Zal hij Manchester United net zo defensief laten spelen als Chelsea of gooit hij het juist over een andere boeg. Het eerste team dat te maken krijgt met de Portugese trainer is Bournemouth. United gaat op bezoek bij de laagvlieger, dat het prima doet onder de jonge coach Eddie Howe.

Karanka
Middlesbrough is eindelijk weer terug op het hoogste niveau in Engeland. Aan Aitor Karanka de taak om te voldoen aan de doelstelling van lijfsbehoud. Het treft in de eerste speelronde het Stoke City van Mark Hughes, dat een wisselvallig seizoen achter de rug heeft. Aan Karanka, voormalig assistent-trainer van Real Madrid, de taak Stoke City direct aan het wankelen te brengen.

Mazzarri
Walter Mazzarri wordt bij Watford direct voor de leeuwen gegooid. De trainer bewees zich in het verleden al als coach in de Italiaanse Serie A, maar Watford is toch andere koek. Mazzarri gaat in zijn eerste duel met Watford op bezoek bij Southampton. Daarna volgt een loodzwaar programma tegen achtereenvolgens Chelsea, Arsenal, West Ham en Manchester United.

Ook Southampton zal met een nieuwe trainer aan het seizoen beginnen. Het is nog niet bekend wie de opvolger van Ronald Koeman wordt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner