16.06.2016 13:40

NEC-doelman Halldórsson geniet van EK

Hannes Halldórsson vangt een hoge bal tijdens de EK-wedstrijd Portugal - IJsland. (14-06-2016)
Hannes Halldórsson vangt een hoge bal tijdens de EK-wedstrijd Portugal - IJsland. (14-06-2016)

IJsland hield Portugal dinsdagavond knap op een 1-1 gelijkspel. De IJslandse doelman van NEC, Hannes Halldórsson, was met acht reddingen belangrijk voor zijn land. Het afgelopen half jaar werd de goalie verhuurd aan het Noorse FK Bodø/Glimt, zodat hij het EK niet zou missen.

Het was een moeilijke weg naar het EK voor Halldórsson. "De afgelopen maanden zijn niet makkelijk geweest, toen ik verhuurd was om wedstrijdritme op te doen in aanloop naar het EK. Ik zat in een hotel in Noorwegen en mijn familie in IJsland. We hebben elkaar lange tijd niet gezien. Mijn vriendin en de kinderen hebben grote offers gebracht, zodat ik hier op het EK kan zijn", klonken zijn woorden tegen het Duitse blad 11freunde.

Tegen Portugal was daar de beloning. Halldórsson mocht beginnen in de basis. En de goalie was direct belangrijk voor zijn team. Vooral in de slotfase toonde Halldórsson zijn klasse met enkele reddingen: "Het waren nerveuze minuten, omdat we de bal vaak niet onder controle kregen en het balbezit snel verloren." En ook de vrije trappen van Cristiano Ronaldo konden IJsland niet weerhouden van het historische punt op het EK. "Ik dacht: dit is zo typisch, nu kan hij weer de held worden. Maar de schoten gingen in de muur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner