19.06.2016 12:05

Streppel wil versterkingen bij sc Heerenveen

Jurgen Streppel geeft zijn ploeg aanwijzingen tijdens het competitieduel FC Utrecht - Willem II. (21-02-2016)
Jurgen Streppel geeft zijn ploeg aanwijzingen tijdens het competitieduel FC Utrecht - Willem II. (21-02-2016)

Voor sc Heerenveen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer begonnen. Jurgen Streppel, de nieuwe trainer van de Friezen, mocht zaterdagochtend zijn eerste training leiden. De oefenmeester hoopt snel versterkingen te mogen begroeten.

Streppel had dit jaar nauwelijks twee weken vakantie. De oefenmeester moest met Willem II alle zeilen bijzetten om in de Eredivisie te blijven, maar handhaafde zich via de nacompetitie. Streppel treft bij zijn nieuwe club een jong elftal. Té jong, vindt de oefenmeester: "Er is zelfs een jongen van vijftien bij, een geweldig talent. Keeper Erwin Mulder is de oudste, volgens mij, en die is midden twintig. Het elftal is eigenlijk te jong om constant te presteren", vertelt Streppel in gesprek met de NOS.

Met het vertrek van Joey van den Berg zijn de Friezen naarstig op zoek naar een ervaren middenvelder. Ook een nieuwe spits is welkom, aangezien Henk Veerman en Mitchell te Vrede niet wisten te overtuigen afgelopen seizoen. Het is aan Gerry Hamstra, de nieuwe technisch directeur van Heerenveen, om tegemoet te komen aan de wensen van Streppel. Hamstra is de opvolger van Hans Vink, die Streppel naar het Abe Lenstra Stadion heeft gehaald. "Het is niet helemaal gegaan zoals ik gedacht had. Helaas heeft het zo moeten zijn. Gerry ken ik ook goed. Ik heb er heel veel vertrouwen in dat we er hier samen iets moois van gaan maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner