19.06.2016 15:07

Carvalho is bezorgd om uitblijven doelpunten

Ricardo Carvalho beseft dat Portugal vol aan de bak moet om nog door te stoten naar de achtste finales van het Europees kampioenschap. Dat zijn ploeg niet tot scoren kwam, baart hem de meeste zorgen.

"We hebben meer dan genoeg gedaan om te winnen, maar het is niet gelukt. Daardoor zijn we nu wel een beetje meer bezorgd", doelde de centrale verdediger na afloop van het duel tijdens de persconferentie op het doelpuntloze gelijkspel tegen Oostenrijk. Een paar dagen eerder had Portugal ook moeite met de afwerking, toen werd het 1-1 tegen IJsland.

Daarom staan de Portugezen na twee wedstrijden op een derde plek in de poule, met slechts twee punten. Toch houdt Carvalho hoop. "Als we het toernooi willen winnen, zullen we als team moeten groeien. Ik denk dat dat ook wel lukt. We speelden vandaag beter dan de eerste wedstrijd. Het is belangrijk dat we het in eigen hand hebben."

Na het toernooi gaat Carvalho zich opmaken voor een nieuw seizoen clubvoetbal, maar bij welke ploeg de Portugees gaat spelen, weet hij zelf nog niet. Het contract van de mandekker bij AS Monaco is namelijk afgelopen en wordt niet verlengd. Een rentree bij een topclub in de Portugese competitie zit er niet meer in, denkt Carvalho zelf. "Ik weet niet of ik terugkeer in Portugal. Ik denk dat het daarvoor al te laat is, want ik ben 38. Maar in het voetbal weet je het maar nooit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner