19.06.2016 16:04

Conte lijkt elftal op negen plaatsen te wijzigen

Omdat Italië al zeker is van groepswinst in Poule E en zich dus heeft geplaatst voor de achtste finales, lijkt bondscoach Antonio Conte een paar reservespelers een basisplaats te gunnen, waardoor enkele basisspelers rust krijgen.

Tegen België en Zweden werd gewonnen en daarom staat er niets meer op het spel voor de Squadra Azzura. De Italiaanse media melden dat de keuzeheer zijn elftal op negen verschillende plaatsen zal wijzigen. Andrea Barzagli en Alessandro Florenzi lijken net als tegen Zweden de enigen die vanaf de aftrap in de basis staan.

De kans dat de lichtgeblesseerde spelers Gianluigi Buffon en Antonio Candreva starten is nihil. Buffon, die tegen Zweden geel is en op scherp staat, is verkouden en zal daarom onder de lat worden vervangen door Salvatore Sirigu. Stefano Sturaro zal waarschijnlijk op het middenveld starten. Daarmee staat de Italiaanse middenvelder van Juventus voor zijn debuut.

Doordat Italië groepswinnaar is, richt de ploeg van Conte zich op het duel dat gepland staat op 27 juni. De nummer twee van Groep D zal de tegenstander worden. Op dit moment is dat Kroatië, maar ook Spanje en Tsjechië kunnen nog op die plaats eindigen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner