20.06.2016 10:49

Van Hanegem: "Ik hoop nog op Duitsland"

Willem van Hanegem is bepaald niet onder de indruk van de landen op het EK in Frankrijk. Alleen van Spanje heeft de voormalig voetballer tot nu toe genoten.

Van Hanegem neemt België als voorbeeld voor het tegenvallende toernooi. Volgens hem moeten de meeste landen een voorbeeld nemen aan hoe Chili op de Copa América speelt. "Offensief, met spelvreugde, met drie, vier man tegelijk die voorin vroeg druk zetten", schrijft Van Hanegem is zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Ze zouden volop kansen creëren, doelpunten maken en wedstrijden winnen. Zelfs als de tegenstander de bus parkeert. Maar ja, het gaat niet gebeuren. En zeker niet op dit EK, waar niet alleen de Belgen, maar vrijwel alle landen uitgaan van het principe: we moeten niet de bal verliezen, want dan dreigt de counter."

"Dat al die wedstrijden pas in de slotfase worden beslist, heeft vooral daarmee te maken." Alleen van het spel van Spanje wordt Van Hanegem blij. "De twee duels van Spanje, die kon je voor de tv allebei anderhalf uur uitzitten. Ik hoop nog op Duitsland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner