22.06.2016 14:44

Meesterscout hoopt dat Ajax geduld heeft

Piet de Visser hoopt dat Ajax geduld kan opbrengen met Davinson Sánchez en Mateo Cassierra. De meesterscout van Chelsea denkt dat het Colombiaanse duo tijd nodig heeft om zich aan te passen aan Nederland en de Eredivisie.

"Sánchez heb ik een maand of twee geleden nog live aan het werk gezien", aldus De Visser tegenover Voetbal International. "Hij is sterk, snel en heeft ongelooflijk veel power. Echt een beest. Opbouwend zal het in Nederland nog een paar tandjes beter moeten, maar zijn mentaliteit is geweldig. Cassierra is een aanvaller. Toen ik bij zijn club ging kijken, zat hij op de bank. Maar mijn mensen spreken van een groot talent met een mooie toekomst. Ik ben wel benieuwd: ik heb gelezen dat Ajax flink voor hem betaalt en dat terwijl hij nog niet eens altijd speelt bij zijn eigen club. Die jongen zal tijd nodig hebben."

De Visser is blij met de investering van Ajax. "Voor jongens uit de Eredivisie betaal je vaak ook de hoofdprijs en zijn die allemaal geslaagd dan? Deze jongens kunnen power en passie brengen. Daar kunnen de andere spelers bij Ajax in meegaan. Kijk maar naar Davy Pröpper bij PSV: Andrés Guardado bleef maar gaan en vocht voor elke bal, Davy deed hetzelfde. Natuurlijk neemt Ajax een financieel risico, maar ik vind het een goede ontwikkeling", aldus De Visser.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner