22.06.2016 16:52

Van Dael nog drie jaar trainer van Fortuna

Fortuna Sittard-trainer Ben van Dael is blij na afloop van het competitieduel Fortuna Sittard - FC Eindhoven (14-03-2016).
Fortuna Sittard-trainer Ben van Dael is blij na afloop van het competitieduel Fortuna Sittard - FC Eindhoven (14-03-2016).

Ben van Dael blijft ook de aankomende drie seizoenen trainer van Fortuna Sittard. De oefenmeester had een aflopende verbintenis in Sittard, maar heeft woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract gezet.

Het gaat moeilijk worden bij Fortuna Sittard, dat ontsnapte aan een faillissement, maar Van Dael gaat de strijd graag aan. "Ik ben een vechter, geen vluchter", aldus de trainer op de clubsite van de Limburgers. "Ik ga er vol tegenaan, ook al is de situatie moeilijk. Er is zoveel te doen bij Fortuna. Meewerken aan het neerzetten van een nieuwe organisatie, dat is echt iets dat bij me past."

"De komende jaren staan in het teken van een stabiele club worden, doorselecteren en presteren. Het doorselecteren zal altijd blijven plaatsvinden, wil je steeds beter worden", aldus Van Dael, die van plan is om een aantal veranderingen door te voeren. "Onze manier van werken en ook hetgeen we van de spelers vragen. Dat gaat heel veel zijn, bijvoorbeeld op het gebied van mentaliteit."

"In mijn eerste zeven maanden waren er jongens die zichzelf te goed leken te vinden voor Fortuna", vervolgt Van Dael. "Komend seizoen zijn er spelers die echt blij zijn om voor deze club te mogen uitkomen. Nadat de nieuwe aanwinsten Christopher Braun en Kamen Hadzhiev hun contract ondertekenden, omhelsden ze elkaar. Ze waren zó gelukkig dat ze bij Fortuna mochten komen. Dat zijn de spelers die we moeten hebben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner