22.06.2016 22:06

Matchwinner IJsland gelooft in een stunt

Een doorsnee Engelse stad heeft meer inwoners dan heel IJsland. Toch geloven de eilandbewoners in een stunt als ze maandag in de achtste finale van het EK tegenover het 'grote' Engeland staan. "We gaan er vol in en vertrouwen op onze kwaliteiten", zei verdediger Kári Árnason, woensdag uitblinker in de gewonnen groepswedstrijd tegen Oostenrijk (2-1).

De EK-debutant eindigde dankzij die overwinning als tweede in groep F. Het IJslandse voetbalsprookje krijgt zodoende een vervolg in de achtste finale. "Dit was onze belangrijkste zege ooit", jubelde Árnason. De IJslanders vierden hun stunt in het Stade de France met de 10.000 fans op de tribune. "Het voelt alsof de familie mee is. Ik ken waarschijnlijk 50 procent van deze mensen", aldus Árnason.

"De kameraadschap en verbondenheid in onze groep is enorm. We zouden allemaal in clubverband ook wel met elkaar willen spelen." De ploeg van het eiland met amper 335.000 inwoners droomt van meer. "Bij grote toernooien was ik altijd voor Engeland", bekende Árnason. "Nu gaan we proberen ze te verslaan."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner