23.06.2016 10:31

Conte ziet kansen: "Spelen met bezieling"

Antonio Conte weet dat het lastig gaat worden, maar de bondscoach van Italië ziet kansen tegen Spanje. De Italiaan, die volgend seizoen actief zal zijn in de Premier League bij Chelsea, is desondanks niet blij met de zware loting van de Italianen.

Italië neemt het in de achtste finale op tegen Spanje, terwijl in de kwartfinale Duitsland uit de koker kan rollen en in de halve finale volgt mogelijk een wedstrijd tegen Frankrijk of Engeland. "Het is niet bepaald een gelukkige loting", zei Conte tijdens de persconferentie na afloop van het EK-duel met Ierland (1-0 nederlaag). "Ik lachte als een boer met kiespijn toen ik het schema bekeek, het is zo volledig uit balans. Tegen Spanje moeten we spelen zoals tegen België, met veel bezieling. Laten we niet vergeten waar we vandaan komen."

Conte stuurde woensdagavond een B-team het veld in en zag zijn ploeg vervolgens verliezen van Ierland. "We verdienden het niet te verliezen, gezien het aantal kansen dat we hebben gecreëerd", vervolgt de bondscoach van Italië. "Ondanks de veranderingen heeft dit team zijn identiteit laten zien. We hebben sterke en zwakke punten, maar we knokken er in ieder geval voor. En vanavond stonden we tegenover een ploeg die de wedstrijd van zijn leven speelde."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner