23.06.2016 14:03

PEC Zwolle verlengt met middenvelder Tanda

Dario Tanda (r.) draait weg bij Karim Tarfi (l.) tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en De Graafschap. (05-03-2016)
Dario Tanda (r.) draait weg bij Karim Tarfi (l.) tijdens het competitieduel tussen PEC Zwolle en De Graafschap. (05-03-2016)

Dario Tanda en PEC Zwolle hebben elkaar gevonden in een nieuw contract. De aflopende verbintenis van de middenvelder is met een seizoen verlengd. Bovendien is in het contract een optie voor nog een seizoen opgenomen.

Het afgelopen half jaar was de 21-jarige speler actief voor het beloftenelftal van de Zwollenaren. Daarnaast kwam hij tot drie optredens voor het eerste elftal. "Dario sluit vanaf vrijdag aan bij onze eerste selectie. Het afgelopen half jaar heeft hij een goede en sterke indruk achtergelaten bij de beloften en we zijn dan ook benieuwd waar zijn plafond ligt", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp.

"Door het aanblijven van Dario ontstaat er tevens nog meer concurrentie op het middenveld. Deze ontwikkeling juich ik toe, want van concurrentie wordt de spelersgroep alleen maar sterker." Tanda maakte in de zomer van 2015 de overstap van Jong FC Twente naar Go Ahead Eagles, daar vertrok hij na een maand alweer vanwege privéproblemen. Uiteindelijk pikte Zwolle hem in februari van dit jaar op.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner