24.06.2016 15:03

"Benieuwd hoe machtig Premier League is"

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie heeft op termijn mogelijk gevolgen voor de Premier League. Volgens Danny Hesp kan de positie van de competitie verzwakt worden door de gehanteerde regels van dit moment voor spelers buiten de EU.

"Ik ben benieuwd hoe machtig de Premier League in eigen land is om die regels aangepast te krijgen", vertelt de voorzitter van spelersvakbond VVCS aan de NOS. "Op korte termijn zal het weinig effect hebben. Spelers en clubs hebben contracten afgesloten. Het is meer de vraag hoelang de brexit gaat duren."

"De komende tijd valt Groot-Brittannië nog onder de EU, dus op korte termijn is er eigenlijk alleen de shock over de keuze. Regeltechnisch verandert er voorlopig nog niets", vervolgt Hesp. "De regeling van vrij woon- en werkverkeer vervalt in principe voor Groot-Brittannië. Spelers uit de EU-landen komen dan te vallen onder de regeling dat een speler 45 procent van de interlands van zijn land in de laatste twee jaar moet hebben gespeeld om een werkvergunning te krijgen."

"Als je naar de Nederlanders kijkt die afgelopen seizoen in de Premier League speelden, dan voldoen er slechts drie aan die regel. Een stuk of twintig Nederlanders voldoen niet aan die strenge regels. Maar het kan best zijn dat bij de onderhandelingen over de brexit afspraken gemaakt worden over het werkverkeer. Dat is ook gebeurd met landen als Noorwegen, IJsland en Liechtenstein."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner