25.06.2016 14:52

Benson traint mee in Waalwijk, contract lonkt

Fred Benson (r.) schudt Michael Lanting van zich af tijdens de wedstrijd tussen de IJsselmeervogels en Spakenburg. (21-11-2015)
Fred Benson (r.) schudt Michael Lanting van zich af tijdens de wedstrijd tussen de IJsselmeervogels en Spakenburg. (21-11-2015)

Na een jaar afwezigheid keert Fred Benson mogelijk terug in het betaalde voetbal. De aanvaller, oud-speler van onder andere Vitesse en PEC Zwolle, traint mee bij RKC Waalwijk om zijn conditie op peil te houden. Als speler en club tevreden zijn na een aantal weken, dan is het heel goed mogelijk dat de Brabanders Benson vastleggen.

Dit laat de club uit de Jupiler League weten via de officiële kanalen. "Aanstaande maandag verwelkomt Peter van den Berg niet alleen alle selectiespelers van RKC Waalwijk, maar ook een andere oude bekende. Fred Benson voegt zich bij het elftal en zal de komende periode meetrainen", valt te lezen op de clubwebsite van de ploeg die vorig seizoen als achttiende eindigde.

Algemeen directeur Remco Oversier licht de situatie toe. "Fred sluit in eerste instantie aan om zijn conditie op peil te houden. Voor ons voegt hij ervaring en kwaliteit toe aan de groep, iets wat prettig en goed is in de eerste weken. De komende periode zullen we daarnaast gebruiken om te kijken of het van beide kanten bevalt en we zullen daarna gezamenlijk een eventueel vervolg bepalen."

Benson speelde afgelopen seizoen bij de amateurs van IJsselmeervogels in de Topklasse Zaterdag, daarvoor was hij actief in Roemenië, Moldavië, Polen en China. In Nederland speelde de spits bijna driehonderd wedstrijden, waarvan een kleine honderdvijftig in de Eredivisie. Voor RKC Waalwijk speelde hij in het verleden tachtig duels in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner