26.06.2016 11:20

Santos: "Het was een tactische wedstrijd"

De Portugese bondscoach Fernando Santos viert het bereiken van de kwartfinale. Kroatië is in extremis met 0-1 verslagen. (25-06-2016)
De Portugese bondscoach Fernando Santos viert het bereiken van de kwartfinale. Kroatië is in extremis met 0-1 verslagen. (25-06-2016)

Portugal bereikte zaterdagavond de kwartfinale van het EK, maar deed dat met zeer teleurstellend voetbal. Bondscoach Fernando Santos erkent dat zijn ploeg geen amusement heeft geboden.

Kroatië en Portugal maakten er bepaald geen voetbalfeest van in Lens. Pas vlak voor het einde van de verlenging gingen beide ploegen op zoek naar de winst. Een succesvolle counter van Portugal was genoeg om de volgende ronde te bereiken. "Het was een heel tactische wedstrijd. We probeerden het initiatief te nemen, maar Kroatië stond dat simpelweg niet toe", liet Santos weten tijdens een de persconferentie van de UEFA. "Misschien creëerden we weinig kansen, aan de andere kant gaven we ook bijna niets weg. Je kunt er op twee manieren naar kijken."

Kroatië maakte in de groepsfase indruk met goed voetbal, maar dat kwam er tegen Portugal niet uit. Dat zag ook bondcoach Santos: "Zij speelden extreem sterk in de groepsfase. Ik waarschuwde mijn spelers dat ze moesten opletten voor hun counters. Misschien benaderden zij ons hetzelfde. Het is jammer dat in de eerste helft het tempo zo laag lag, we hadden onze vleugelveredigers vaker moeten inschakelen. Wij willen best mooie wedstrijden spelen, maar daarmee win je niet altijd toernooien."

Vrijdagavond neemt Portugal het in Marseille op tegen Polen. Dat land was zaterdag in een strafschoppenserie te sterk voor Zwitserland en bereikte daardoor de kwartfinale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner