26.06.2016 20:37

Chili heeft speciaal plan om Messi te stoppen

In de nacht van zondag op maandag zullen Argentinië en Chili de finale van de Copa América spelen. Bij de Argentijnen draait het spel vooral om aanvoerder Lionel Messi, maar de Chilenen hebben een plan bedacht om de ster af te stoppen.

Vorig jaar stonden Argentinië en Chili ook tegenover elkaar in de finale van de Copa América. Toen had toenmalige bondscoach Jorge Sampaolo een middenvelder op de mandekking gezet, zodat er altijd nog een verdedigingslinie achter stond mocht Messi ontsnappen.

Ook dit jaar zal Chili weer een speciaal plan uit de kast trekken om Messi te stoppen. Bondscoach Juan Antonio Pizzi wil op de persconferentie niet te veel kwijt over zijn plan. "We zullen alle wapens gebruiken om onze tegenstander te verslaan. Binnen die strategie is er natuurlijk nog de vraag rondom Messi."

"Messi tilt het offensieve niveau van Argentinië naar een veel hoger niveau. Zowel bij Argentinië als Barcelona laat hij het altijd zien. Hij is in staat om tegenstanders kapot te spelen, dus we moeten met een antwoord komen. Anders zal hij de wedstrijd beslissen."

De aftrap is om 02:00 uur in New Jersey. Het MetLife Stadium biedt plaats aan ruim tachtigduizend supporters en zal zijn uitverkocht. De finale is LIVE te volgen bij Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner