27.06.2016 09:30

Penalty's de allergrootste vrees voor Engeland

Voor de vierde keer slaagde Engeland erin om zich te kwalificeren voor de knock-outfase op een Europees kampioenschap. De Engelsen werden tweede in de poule met groepswinnaar Wales, Slowakije en Rusland. Op drie van de laatste vier toernooien waar het land actief was, reikte het tot de kwartfinale.

Opmerkelijk genoeg werd Engeland op de eindronden waar het steeds verder kwam dan de groepsfase, steeds uitgeschakeld vanaf de stip. Dat was het geval in 1996 in eigen land (Duitsland, halve finale), in 2004 in Portugal (Portugal, kwartfinale) en ook vier jaar terug, toen Polen en Oekraïne het EK organiseerden, vlogen The Three Lions eruit na het nemen van strafschoppen (Italië, kwartfinale).

Wordt Engeland dit EK wederom uitgeschakeld nadat het nemen van penalty’s een ander land beter af ging, dan hebben ze een negatief record in handen. Drie exits vanaf elf meter is nu nog een gedeeld record met Nederland. Ons land vloog er in 1992, 1996 en 2000 op liefst drie opeenvolgende EK’s uit na slecht voetenwerk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner