27.06.2016 14:31

Lombaerts wacht op concreet bod uit Holland

Nicolas Lombaerts heeft balbezit tijdens het Champions League-duel KAA Gent - Zenit St. Petersburg (09-12-2015).
Nicolas Lombaerts heeft balbezit tijdens het Champions League-duel KAA Gent - Zenit St. Petersburg (09-12-2015).

Nicolas Lombaerts staat open voor een transfer naar Ajax of PSV, maar de Belgische verdediger van Zenit St. Petersburg heeft nog geen concreet aanbod ontvangen. De Belg heeft dan ook nog geen keuze gemaakt tussen Ajax en PSV.

Volgens de Belgische media zou Lombaerts gekozen hebben voor PSV. "Dat heb ik niet zo gesteld", aldus Lombaerts tegenover Voetbal International. "Ik heb het wel ergens gelezen op een website, maar volgens mij hebben ze dat intussen alweer verwijderd. PSV of Ajax? Het is heel simpel, ik moet eerst wachten tot er iets concreets is. Het heeft niet zo veel zin dat ik nu een voorkeur ga uitspreken terwijl ik nog niet weet wat Zenit zelf wil… PSV rechtstreeks geplaatst voor de Champions League en Ajax niet? Dat weet ik, maar ik heb echt nog geen keuze gemaakt."

Lombaerts overweegt na negen seizoenen bij Zenit - onder meer vanwege de zwangerschap van zijn vrouw - om Rusland te verlaten. Nederland is een optie. "Het is dichter bij huis en in de Eredivisie wordt aanvallend en attractief gevoetbald, de stadions zien er prachtig uit. En met het niveau zit het wel goed. PSV stond vorig seizoen in de achtste finale van de Champions League, maakte het Atlético Madrid nog heel lastig. En dit jaar maakt ook Ajax nog kans zich voor het toernooi te kwalificeren."

"Onlangs heb ik nog met Toby Alderweireld gesproken", vervolgt de Belgische mandekker zijn verhaal. "Over de Nederlandse competitie kon hij alleen maar positieve dingen zeggen. En bij de Belgische ploeg lopen nog meer jongens rond met een verleden in de Eredivisie. Dus ik ben zeker op de hoogte."

Lombaerts moet echter eerst wachten op duidelijkheid van Zenit. "Meestal nemen de Russische clubs daarvoor hun tijd. Volgens mij heeft Henk van Stee (technisch directeur van Zenit, red.) veel telefoontjes gekregen, tijdens de stage in Oostenrijk laat ik het wel op me afkomen. Maar ik ben niet gehaast. Ik kijk er in eerste instantie vooral naar uit om weer te gaan trainen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner