27.06.2016 17:15

Italië en Spanje starten zonder verrassingen

In de achtste finales staat een ware kraker op het programma. Italië en Spanje, de finalisten van het vorige EK, treffen elkaar in het Stade de France. Beide ploegen zullen zonder verrassingen aan de aftrap verschijnen.

Italië eindigde de poule als groepswinnaar met één nederlaag. Tegen Ierland werd een B-elftal het veld in gestuurd, maar bondscoach Antonio Conte pakt weer terug op zijn vertrouwde elf namen. Dat betekent dat Gianluigi Buffon als aanvoerder onder de lat. Daarnaast zal de defensie weer bestaan uit de drie man van Juventus: Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli en Leonardo Bonucci. De diepe spits is Graziano Pellè.

Ook Spanje stuurt de vertrouwde elf namen het veld in. Bondscoach Vicente del Bosque stuurt dezelfde mannen het veld op als die in de laatste wedstrijd tegen Kroatië. Die wedstrijd werd met 2-1 verloren, maar toch geeft Del Bosque dezelfde spelers het vertrouwen. Het middenveld, bestaande uit regisseur Andrés Iniesta, controleur Sergio Busquets en nummer 10 Cesc Fabrégas, moeten het befaamde positiespel vormgeven.

De laatste ontmoeting tussen Italië en Spanje was op het EK van 2012. Toen troffen beide ploegen elkaar in de finale, die met 4-0 werd gewonnen door de Spanjaarden. Ook in 2008 troffen beide ploegen elkaar op het EK, toen in de kwartfinale. Ook die wedstrijd won Spanje en even later werd ook het toernooi gewonnen. Inzet is nu nog een plaats in de kwartfinale, tegen wereldkampioen Duitsland.

De wedstrijd is LIVE te volgen bij Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner