27.06.2016 21:40

Chiellini opgelucht na overwinning op Spanje

De opluchting na de overwinning van Italië op Spanje maandagavond was van de gezichten van de Italiaanse spelers af te lezen. De Italianen versloegen Spanje met 2-0. “We verloren de laatste jaren altijd van Spanje. Het is wel lekker om juist deze wedstrijd te winnen”, aldus Giorgio Chiellini.

Italië verloor op het EK van 2008 in de kwartfinales van Spanje, die later ook de titel pakten. Vier jaar geleden werden de Italianen helemaal van het kastje naar de muur gespeeld. Toen werd het 4-0 voor Spanje. Chiellini gaat al heel wat jaartjes mee bij de Italiaanse ploeg en was maandagavond de maker van het eerste doelpunt tegen de Spanjaarden.

"Het doelpunt was mooi. Voordat ik scoorde, had ik een goed gevoel. Een gevoel dat we nu gingen winnen van Spanje. Misschien heeft dat gevoel geholpen om ons er doorheen te slepen", aldus Chiellini. "We hebben 75 minuten lang heel goed gespeeld, maar daarna werden we moe en hadden we het zwaar."

Italië moet de volgende wedstrijd opnieuw aan de bak, wanneer het in de kwartfinale gaat aantreden tegen Duitsland. "Het mooie aan ons elftal is dat er geen ego’s zijn. Het collectief is belangrijk. We hebben het echt goed gedaan met deze spelersgroep. Nu Duitsland, de wereldkampioen. Dat wordt heel lastig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner