28.06.2016 14:51

Van den Berg zoekt bij Reading nieuwe prikkel

Joey van den Berg staat op het punt een contract te ondertekenen bij Reading. De middenvelder vliegt dinsdag naar Engeland om zijn handtekening te zetten. De speler was transfervrij nadat zijn contract bij sc Heerenveen afliep.

De dertigjarige speler tekent voor twee seizoenen, maar had ook andere opties. Zo was er belangstelling uit de Eredivisie. "Die stadions in Nederland had ik allemaal wel een keer gezien", reageert Van den Berg tegenover Voetbal International. "Ik had na al die jaren in de Eredivisie een nieuwe prikkel nodig, nou ik denk dat ik die bij Reading wel ga krijgen."

"Een nieuw land, een nieuwe competitie, nieuwe tegenstanders en een andere speelstijl. Ik vind het mooi dat ik het straks allemaal mag ervaren." De afgelopen vier jaar droeg Van den Berg het shirt van Heerenveen. "Ik ben nu weer een van de ouderen en ik heb met Jaap Stam gesproken over een rol op het middenveld."

"Maar hoe hij het precies wil straks, dat moet nog vorm krijgen. Het scheelt dat Jaap me nog kent uit zijn tijd bij PEC Zwolle en dat Andries Ulderink weet hoe ik speel door mijn periode bij Go Ahead Eagles. Het is duidelijk dat Reading weer terug wil naar de Premier League, maar dat wil iedere club in de Championship."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner