28.06.2016 16:35

Juric vertrekt na een seizoen bij Roda JC

Tomi Jurić verzuimt om vlak voor rust Roda JC op een 0-1 voorsprong te zetten op bezoek bij FC Groningen. (19-04-2016)

De Australische spits Tomi Jurić gaat na één seizoen weg bij Roda JC. De Eredivisie-club uit Kerkrade heeft de speler een aanbieding gedaan, maar hij kiest ervoor om zijn loopbaan ergens anders voort te zetten.

De formatie uit Kerkrade nam Jurić afgelopen zomer over van Western Sydney. In twintig wedstrijden kwam de international van Australië tot zeven doelpunten voor Roda JC. De in Sydney geboren speler begon zijn professionele loopbaan in Kroatië. Zijn eerste club was NK Croatia Sesvete, waarna hij in Kroatië eveneens actief was voor Lokomotiva Zagreb en NK Inter Zaprešić.

Na zijn avontuur in Kroatië besloot Jurić terug te keren naar Australië. In februari 2013 ondertekende de aanvaller een contract bij Adelaide United, om vier maanden later alweer over te stappen naar Western Sydney. In totaal heeft de voorhoedespeler zestien interlands achter zijn naam staan.

In de Eredivisie scoorde de aanvaller vier doelpunten. Dat deed hij tegen FC Twente, FC Utrecht, Excelsior en Willem II. Daarnaast was hij in de beker tweemaal trefzeker tegen sc Heerenveen en scoorde hij tegen de amateurs van De Treffers.