29.06.2016 10:44

Bovenberg legt keuze uit: "Stil in ontwikkeling"

Daan Bovenberg (l.) viert zijn treffer tegen PEC Zwolle, terwijl collega-verdediger Bram van Polen (r.) flink baalt. (01-05-2016)
Daan Bovenberg (l.) viert zijn treffer tegen PEC Zwolle, terwijl collega-verdediger Bram van Polen (r.) flink baalt. (01-05-2016)

Officieel is Daan Bovenberg nog maar heel eventjes profvoetballer, aangezien zijn contract bij Excelsior op 1 juli afloopt. Daarna stopt de verdediger met voetballen, zo maakte hij vorige maand bekend. Bovenberg wil zich richten op het bedrijfsleven. Op Radio 1 gaf Bovenberg wat meer tekst en uitleg over zijn keuze.

"Voor de buitenwereld klinkt het misschien apart, maar voor mij is het eigenlijk heel logisch", stelt Bovenberg in de Sportzomer op Radio 1. "Ik heb voetbal altijd gezien als een ontzettend mooie manier om mezelf te ontwikkelen. En nu heb ik het idee dat ik op een punt ben gekomen dat ik daarin stil kom te staan."

De rechtsback kwam in het seizoen 2010/2011, tijdens zijn eerste periode in het shirt van Excelsior, voor het laatst tot een nagenoeg volledig seizoen. Sindsdien kwam Bovenberg niet in meer dan twintig competitiewedstrijden per seizoen uit. "De komende jaren investeer ik in mijn plannen in het bedrijfsleven in de hoop dat ik daar ook ver in kom."

"Ik heb nog geen aanbieding gehad van een mooi bedrijf, maar ik heb de heilige overtuiging dat die er wel komt." In totaal speelde Bovenberg 138 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner