03.07.2016 09:30

Frankrijk slaat pas in de tweede helften toe

Door groepszeges op Roemenië (2-1) en Albanië (2-0) en een doelpuntloos gelijkspel tegen Zwitserland kwalificeerde Frankrijk zich eerder dit toernooi voor de achtste finales. Daarin werd vorige week moeizaam met 2-1 van Ierland gewonnen, nadat het land bij rust nog op een 0-1 achterstand stond.

Van een leien dakje gaat het bij Les Bleus vooralsnog allerminst, maar met de kwartfinalewedstrijd tegen IJsland op het programma is het vertrouwen bij de Franse selectie groot dat ook de halve finale bereikt kan worden. Ten grondslag aan de prestaties van de equipe van Didier Deschamps liggen sterke tweede helften.

Scoren in de eerste 45 minuten lukte Frankrijk in eigen land namelijk nog niet één keer. Tegen Roemenië werd de score in minuut 57 geopend, terwijl dat tegen Albanië pas in de laatste minuut gebeurde. Ook tegen Ierland hadden de Fransen 57 minuten nodig voor hun eerste treffer. Met zes goals na de theepauze duldt Frankrijk op deze ranglijst alleen België (zeven treffers) nog boven zich.