30.06.2016 10:02

Mertens: "We hebben een mooi pad gekregen"

Dries Mertens weet dat België aan de 'goede kant' van het schema zit en hoopt dan ook hoge ogen te gooien met De Rode Duivels. Vrijdagavond wacht echter eerst het duel met Wales.

"We zijn hier nu al zolang, laten we het toernooi nu maar winnen ook", aldus de oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV tegenover De Telegraaf. "We hebben een mooi pad gekregen om naar de finale te gaan en het toernooi te winnen, doordat we aan de kant zijn gekomen waar de wat mindere ploegen in zitten. Dat geeft een boost om verder te komen, al moeten we niet denken dat het gemakkelijk gaat zijn. Wales is gewoon een lastige ploeg."

Mertens kreeg tegen Hongarije (4-0 winst) een basisplaats. "Ik was blij dat ik kon starten, maar ik was tegen Hongarije wel wat ongelukkig. Ik kan mezelf erop aankijken dat het bij de rust niet al 4-0 stond", aldus Mertens, die respect heeft voor de Hongaarse doelman Gábor Király. "Vooraf lach je om die gast in zijn broek, maar de volgende dag speelt hij wel zijn beste wedstrijd. Een schot van mij waarvan ik dacht dat het binnen zou gaan pakt hij toch nog."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner