30.06.2016 11:15

Van Hanegem onder de indruk van Pellè

Graziano Pellè baalt van een gemiste kans tijdens het EK-duel Italië - Spanje (27-06-2016).
Graziano Pellè baalt van een gemiste kans tijdens het EK-duel Italië - Spanje (27-06-2016).

Willem van Hanegem is onder de indruk geraakt van Graziano Pellè. De legende van Feyenoord had zijn bedenkingen toen de Italiaan naar Feyenoord kwam, maar denkt nu dat de spits niet zou misstaan bij Chelsea.

"Wat zeiden we altijd van hem? Pellè, die kun je alleen gebruiken in een heel aanvallend team in de zestien meter", aldus Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Maar bij Italië speelt-ie nu lang niet altijd zo. En toch doet hij het geweldig. Balvast, goed gevoel voor de momenten om slim vrij te komen, zoals bij zijn goal tegen Spanje en eerder ook tegen België. En het mooiste detail vind ik: hij laat zich nu zelfs wegsturen in de diepte en dat voor een spits die voor hetzelfde geld nu ergens in een lagere divisie in Italië had gespeeld, als de zoon van Ronald Koeman hem niet was tegengekomen op het strand."

"Toen Feyenoord hem op basis van die tip haalde, vreesde ik het ergste", vervolgt De Kromme. "Hij was immers al niet geslaagd bij AZ. En daarna ook niet in Italië. Kwamen zij weer mee. Maar alle credits voor Feyenoord en voor Koeman. Op de een of andere manier hebben ze hem in de Kuip aan het voetballen gekregen. Ook mooi, vind ik: Pellè heeft dit EK al een paar keer laten weten dat hij veel aan Koeman en aan Feyenoord te danken heeft. Dat typeert ook zijn groei. Dit zegt een speler die op een leeftijd is dat hij zaken overziet. En zelf ook beseft hoe gek zijn carrière is gelopen."

"Volgens mij zit er zelfs nóg meer in. Door dit EK kan-ie nu overal heen. Het zou mij niet verbazen als Antonio Conte hem meeneemt naar Chelsea. Sowieso is hij een speler voor die club. Ze hebben bij Chelsea nu Diego Costa. Dat blijft toch een spits bij wie het altijd weer afwachten is of-ie ruzie gaat maken of wordt weggestuurd. Bij Pellè hoef je daar niet over in te zitten. En hij speelt al in Engeland, dus hij zou ook niet hoeven wennen aan de competitie of het land."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner