30.06.2016 19:37

Evra onder indruk: "Ze versloegen Nederland"

Met onderschatting kan IJsland nog wel eens winnen van Frankrijk. Althans, dat meent Patrice Evra. De ervaren verdediger is onder de indruk van de naderende tegenstander tijdens de kwartfinale op het Europees kampioenschap.

Daarom wil Evra te allen tijde onderschatting voorkomen. "Veel mensen onderschatten de zogenaamd mindere ploegen, maar dit is een moeilijk toernooi", stelt de linksback van de Franse ploeg, die zelf had verwacht tegen de Engelsen te spelen. "Ik dacht dat Engeland zou winnen, maar het is altijd 50/50", gaat Evra verder in gesprek met Goal.

"Na onze achtste finale tegen Ierland spraken veel Engelse journalisten al over een wedstrijd tussen Engeland en Frankrijk, maar alles kan gebeuren. Je moet je tegenstander nooit onderschatten. Ik hoor weleens dat Engeland weinig respect had voor IJsland. Wij moeten ze wel respecteren."

Niet alleen de prestaties op het EK maakten indruk op Evra, ook de weg naar de eindronde toe. "Die ploeg speelt al vier à vijf jaar samen en ze versloegen Nederland, Oostenrijk en Tsjechië. Het is geen toeval dat ze hier staan. We moeten ze complimenteren, want ze geven alles voor hun volk. Ze hebben fantastische fans en het wordt een zware wedstrijd. We moeten niet in dezelfde val trappen als Engeland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner