03.07.2016 19:58

Pellè na gebaar: "Wilde hem niet provoceren"

Graziano Pellè zorgde zaterdagavond voor opschudding in de penaltyreeks tussen Duitsland en Italië. De Italiaanse spits maakte een gebaar naar Manuel Neuer dat hij zou gaan stiften, maar schoot vervolgens ruim naast.

Het gebaar kwam Pellè op veel kritiek te staan. Achteraf heeft de spits geen spijt van zijn opmerkelijke actie. "Ik was er niet op uit om Neuer te provoceren. Ik hoopte dat hij in het midden zou blijven, dat was het enige doel van mijn gebaar." De Duitse doelman zat in de goede hoek, maar hoefde de strafschop niet te keren.

Pellè is kritisch op zichzelf na zijn misser. "Als ik die penalty had benut, was ik uitgegroeid tot fenomeen. In plaats daarvan verlaat ik het EK met de status waarmee ik arriveerde: als een nobody."

Graziano Pellè speelde een ijzersterk toernooi. Tegen België en Spanje maakte de nummer negen de bevrijdende 2-0 en daarnaast fungeerde Pellè als aanspeelpunt.. Met de lof kan Pellè niets. "Daar heb ik nu echt geen boodschap aan. Ik heb mijn strafschop gemist en daarvoor bied ik mijn excuses aan richting alle Italianen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner